Ontstaansgeschiedenis der O.M.G.M. MAX


We schrijven 20 augustus 2001, een belangrijke dag in de Vaderlandse geschiedenis. Dit is namelijk de dag waarop Linda en Judith besloten het dobbelspelletje Mexicaantje – hen op uitmuntende wijze bijgebracht door de heren van Extravaganza – te verheffen tot een waar genootschap. Wat begon als een geintje, met geïmproviseerde statuten op een bierviltje en zelf in elkaar gedraaide polo's, bleek later een vruchtbare bodem voor een volwaardig damesgenootschap.

 

Enige tijd na de Inkom leerden zij Katrijn, Sophie en Monique kennen, die even gecharmeerd waren van het idee een heel nieuw genootschap op te richten. Het serieuze werk kon beginnen. 'Studentencafé de Beurs aan de Spoorweglaan 6 is inmiddels onze thuisbasis. Hier brengt MAX o.a. elke woensdag feestend en/of dobbelend door.

 

Om onze onderlinge band te versterken vinden er menig interne activiteiten plaats. Mama-dag, papa-dag, broertje/zusje-dag, kerstdiner, Sinterklaas, dispuutsweekenden, dispuutsuitjes, en in augustus 2006 vond de gedenkwaardige lustrumreis naar Praag plaats. Jablonna Nad Vlatou staat sindsdien in ieders geheugen gegrift. Het tienjarig bestaan was reden voor een tweede lustrumreis in 2011, die heeft plaatsgevonden in Pedret I Marza, te Spanje, in een villa die nu voor altijd de naam Max Can Sala zal dragen.

 

 

Er zijn bloed, zweet en tranen gelaten, er zijn dobbelstenen gesneuveld en weer gevonden om MAX te laten zijn waar zij nu is: een florerend damesgenootschap met 72 leden, oud-leden en reünisten.

 

 

U hoort van ons!