Ontstaansgeschiedenis der O.M.G.M. MAX


We schrijven 20 augustus 2001, een belangrijke dag in de Vaderlandse geschiedenis. Dit is namelijk de dag waarop Linda en Judith besloten het dobbelspelletje Mexicaantje – hen op uitmuntende wijze bijgebracht door de heren van Extravaganza – te verheffen tot een waar genootschap. Wat begon als een geintje, met geïmproviseerde statuten op een bierviltje en zelf in elkaar gedraaide polo's, bleek later een vruchtbare bodem voor een volwaardig damesgenootschap.

 

Enige tijd na de INKOM* leerden zij Katrijn, Sophie en Monique kennen, die even gecharmeerd waren van het idee een heel nieuw genootschap op te richten. Het serieuze werk kon beginnen. 'Studentencafé de Beurs aan de Spoorweglaan 6 is inmiddels onze thuisbasis. Hier brengt MAX o.a. elke woensdag feestend en/of dobbelend door.

 

Om onze onderlinge band te versterken vinden er menig interne activiteiten plaats. Mama-dag, papa-dag, broertje/zusje-dag, kerstdiner, Sinterklaas, dispuutsweekenden, dispuutsuitjes, en in augustus 2006 vond de gedenkwaardige lustrumreis naar Praag plaats. Jablonna Nad Vlatou staat sindsdien in ieders geheugen gegrift. Het tienjarig bestaan was reden voor een tweede lustrumreis in 2011, die heeft plaatsgevonden in Pedret I Marza, te Spanje, in een villa die nu voor altijd de naam Max Can Sala zal dragen. In 2016 vond de derde lustrumreis plaats, met bestemming: Vodice, Kroatië. Gekozen om de toepasselijke naam.

 

 

Er zijn bloed, zweet en tranen gelaten, er zijn dobbelstenen gesneuveld en weer gevonden om MAX te laten zijn waar zij nu is: een florerend damesgenootschap met 94 leden, oud-leden en reünisten.

 

 

U hoort van ons!   

 

 

*DISCLAIMER - De Algemene Introductieweek van Maastricht, de INKOM, wordt georganiseerd door de Werkgroep INKOM namens de Maastricht University en Zuyd Hogeschool (www.inkom.nl). De Werkgroep INKOM is als organisatie verantwoordelijk voor het gehele INKOM programma. De

Werkgroep INKOM en O.M.G.M. MAX. werken samen tijdens de bovenstaande activiteiten.
DISCLAIMER: Maastricht introduction week, the INKOM, is organised by Workgroup INKOM in the name of Maastricht University and Zuyd Hogeschool (www.inkom.nl). Workgroup INKOM is responsible for the whole INKOM program. Workgroup INKOM and O.M.G.M. MAX. are cooperating to make this week a success.